For bare et år siden gikk Thomas Soltvedt aka Virvelvind fra 0 til 100 med hans første singel Fiffen i Ferrari. Den har nå rundet 100 000 avspillinger på Spotify. Virvelvind synger ut om aktuelle problemer, og er et friskt pust til den norske rapscenen. Han har nå to anbefalinger fra NRK P3, og er aktuell med singelen «Byen min Brenner» sammen med Martin Hansen. I den anledning har vi tatt en liten prat med han.

Tekst: Jonas Solevåg

Hvem er du?

Thomas Soltvedt, gitarist og rapper fra Bergen. Jeg er først og fremst en fyr med noe på hjertet. Siden jeg ikke kan synge var det naturlig for meg å rappe.

Hvorfor har Virvelvind gått fra en duo til et soloprosjekt?

Jeg startet Virvelvind lenge før jeg i det hele tatt fortalte noen om det. For meg fungerer det som selvterapi. Jeg skriver ærlige og personlige tekster, og da ble vi etterhvert enige om at det var best å gjøre det på denne måten. Martin Hansen er uansett med som gjestevokalist på Byen min brenner, og kommer nok til å stå på scenen med Virvelvind i fremtiden.

Kan du fortelle litt om låten?

Låten handler om psykisk helse. Om det å føle seg likegyldig og alene, og frykten for å ikke bli tatt seriøst fordi man har en «usynlig» sykdom.

Jeg var i studio med Bjarte (dePresno) og produsent Askjell (Sigrid, dePresno, Aurora) etter en tøff periode, og jeg valgte å være åpen om det. Jeg hadde med meg noen linjer og akkorder, og så ble låten til på et par timer. Det føltes som en blanding mellom en studiosession og en time hos psykologen, men det var jævlig digg. Og det kom en bra låt ut av det. Kommer noe godt ut av alt, si.

Har du noen kommende konserter?

Ikke noe planlagt, men jeg tror jeg tør å si at det ikke er altfor lenge til. Kommer kanskje en låt eller to først, men forhåpentligvis snart!

Om du kunne velge, hvem ville du helst samarbeidet med på en låt?

Det er altfor mange fete artister i Norge til å plukke ut bare én. Kanskje Karpe Diem eller Janove Ottesen.

Hva er planen videre?

Skrive/slippe mer musikk, og spille konserter. Det blir digg!