Ny uke betyr ny musikk, og det gleder oss i rubato. Hver uke prøver vi gi oppmerksomhet til norske artister og band, og deres nye musikk i vår Spotify-spilleliste Nyheteste. I kjent stil inneholder denne ukens spilleliste mye forskjellig musikk fra mere og mindre etablerte artister og band som vi mener fortjener en plass! Spillelisten oppdateres hver fredag og om du ønsker å bli listet eller vet om noen som burde bli det tips oss gjerne!

Denne ukens 5 utnevnte er:

Hey Mom – POOLS

POOLS sier følgende om «Hey Mom»

Till mamma, Oavsett hur dum jag har varit. Oavsett hur ömtålig, ensam eller arg jag varit. Oavsett hur irrationell, irriterad och frustrerad jag varit så har du har alltid varit vid min sida, då, nu och föralltid. Du tog telefonen, du lyssnade, du hjälpte mig att gå vidare. Ingen är bättre än du. Vi är så stolta över allt du är och allt du gör. Tack för att du är min dotters bästa vän. Hon kommer likt mig: älska dig långt efter allt är över. Den här låten är för dig.”

DIDDY – JNS & Michael Augustin

«DIDDY» vil kanskje bli husket som DEN norske hiphop-låten fra sommeren 2021. JNS har en etterspurt rolle som produsent og låtskriver og har tidligere samarbeidet med store navn som Lars Vaular, Unge Ferrari, Isah og Kamelen, men har også hatt tid til omfattende solo-prosjekter. Dedikasjon, perfeksjonisme og lekenhet definerer arbeidet hans, som kommer tydelig frem i gjennomførte «DIDDY» sammen med Michael Augustin».

Red Sun – Beautiful Beautiful

Beautiful Beautiful er et nytt og spennende band fra Oslo. I løpet av 2020 har de spilt inn sin debut-EP «Cherry Days & Neon Nights» som har planlagt utgivelse i slutten av August 2021. Etter slipp av sin første singel «Sundress», kommer bandet nå ut med oppfølgeren «Red Sun», en rocke-ballade inspirert av 80-tallets analoge synther og store refrenger.

Barakuda – Linni

Linni slipper i dag sin første låt fra hans kommende house/tech album «nightridah»! Barakuda (og resten av albumet) er proddet av Erlend Vikhagen Lyngstad. Låta er en skikkelig fengene nattklubbs låt som får minnene om trange og svette dansegulv til å blomstre i hodet igjen.

sommernatt – Humle

Sommeren bringer med seg mye latter og glede, men det kan også føre til en vemodighet. Kanskje sitter du og tenker over somre som har vært og bekjentskaper som har blitt borte med tiden. Det er jo nemlig ikke slik at følelser som er litt tunge blir borte selv om været er lettere og varmere. Dette er tematikken i Humles splitter nye singel. Smørstemmen blir akkompagnert av rolig akustisk gitar og nydelige strykere. «Sommernatt» er en vakker og rolig sommerlåt som passer utmerket til rolige kvelder på hytta eller langs stranden.

Alle disse låtene og mange andre finner du i Spotify spillelisten vår Nyheteste.