Det er lørdag og duket for den tredje og siste dagen av by:Larm festivalen 2017. Det er endelig litt bedre vær, lettere for undertegnede å komme seg inn på de ulike venues og ikke minst; enormt mange bra konserter! I tillegg til by:Larm var det også Brylarm og Fysisk Format holdt showcase på Tilt.
Vår fotograf var igjen på plass i dag og fikk med seg konserter som Pasha, Elsa & Emilie, The Modern Times, Ondt Blod og Anna Of The North. – Sjekk ut bildedrysset under.

Tekst: Hege Stene
Foto: Fabian Fjeldvik

En av artistene jeg hadde gledet meg mest til å se denne lørdagen var Wonder The Boy, som ble nevnt i forbindelse med musikkåret 2016 av kollegaer i Rubato teamet. Her ble han trukket frem som årets rapper og omtalen lød som følgende: «Wonder The Boy. Den mest undervurderte rapartisten i Norge i dag. Han er ung, har stort potensiale. Absolutt en vi vil se mer til fremover.»

Jeg velger å dra på Yngling på Parkteatret kl. 19.30 for å se ham spille. Lokalet er røyklagt og gir minner om en tidlig ungdomstid med diskotek. Ut på scenen kommer Wonder The Boy i en noe for stor dress, solbriller og en bandana knyttet rundt hodet. Jeg vet ikke virkelig ikke hva jeg skal forvente, men jeg trenger ikke mer enn en sang for å si meg solgt over til «Wonder The Boy- fandom». Makan til karisma, entertainer og tillit på scenen! Tekstene er bra, vel komponerte med «feel- good» beats og en uforventet ærlighet. Etter sang nummer to presenterer han sidemannen sin Mano, og sier: «vi lager sanger i stedet for å sove»: Applausen flyter fra unge som eldre i lokalet og jeg spør meg selv: «er vi sikker på at han bare er 15 år gammel?!»

The Modern Times
På Krøsset kl. 20.30 står The Modern Times på scenen. Overgangen fra en jevn flyt med mennesker til smekkfullt lokale gikk på ti minutter. Køen går i ei slynge på utsiden og jeg får melding om at det er grupper med mennesker på vei fra Blå som er forbanna fordi det alt er fullt. Nok en gang har teamet i Rubato tipset om dette bandet og jeg gleder meg til å høre dem live. Midt i den første sangen tar vokalisten opp ølen sin, sipper lett og holder den som om det er en forlengelse av armen hans. Dette setter egentlig tonen for konserten. – En uhøytidelig og deilig, sammenkomst av mennesker med et band som får meg til å føle at vi alle er venner på samme fest. Musikken er bra, byr på originale elementer og publikum henger med på hver eneste sang.

Tusen takk til by:Larm for en kjempe bra festival og gratulerer med vel gjennomført 20 år! Takk for oss og vi gleder oss til neste år!