Skovveien er vennegjengen som bare vokser. Guttekollektivet som ble til et rockeband har brukt 2019 til å fylle alt fra klesbutikker til klubber med svette og syngende venner, og er nå klare med sitt debutalbum.

Det går kort tid fra du går inn dørene for å se Skovveien til du er inkludert i gjengen og er med Skov på tur. Det er sjarmerende rock med glimt i øyet. Det er sprelske konserter med sprø påfunn. Det er ny norsk musikk du trenger i livet. Skovveien handler om å la det gå i hundre til helvete i et Oslo som går fra vinter til vår. Med hver sin kassegitar på hvert sitt rom i kollektivet i Skovveien skrev barndoms- og romkameratene Jostein Haaheim og Amund Aasbrenn låter om hverdagen, festene, og alt det som skjedde i mellom mens dagene ble lengre. Resultatet ble en haug med låter der tekstene og historiene var vevd sammen og refererte til hverandre, sett fra to ulike vokalisters perspektiv. Et godt utgangspunkt for et album tenkte gutta og sendte akustiske demoer til resten av bandet.

Du Sa

– Vår favoritt på albumet. Du Sa er hard, overraskende og veldig morsom å spille. Den er satt sammen på et par timer i studio av masse forskjellige små låtideer. Det var ingen tvil om at dette måtte bli åpningslåta.

Farlig

– Herlig match, møt forferdelig timing: Det er Farlig. Rimene og reglene i denne kan virke fleipete, men innholdet var en skikkelig smell. Av en eller annen grunn er denne streamet ekstra i Australia. Vi synes det er fett at Andrians bass drøyer lenge før den kommer inn og avslutningen som kunne vært en nattasang om den ikke var så full av desperasjon.

Før Du Kommer

– Hva er et rockealbum uten et frekt radiofrieri? Før Du Kommer er skrevet for å krysse av så mange punkter på sjekklista for en hit som mulig: Den starter med å tease refrenget, den har korte vers og et refreng som setter seg på hjernen. Bridgen er et nedtona refreng og saksofonen drar opp stemninga og allsangen i siste refreng. Likevel er teksten trist og ærlig. Gøy!

I Vinden

– Fade inn: I soloppgangen ser vi seks skikkelser etterlate seg en røyksky over horisonten der de kommer ridende i full fart på ponnier. Bonanza møter barokk møter bekymring på vei inn i et forhold. Vendepunktet i denne er gitardrevet og tung ørkenrock.

Lørdag

– Åpner med de samme tre tonene som mange Bluetooth-høyttalere og headset. Den het egentlig Løve frem til Jostein fant ut at det hadde vært morsomt å skrive en låt som er en hyllest til lørdagen på samme måte som «Her kommer vinteren» er en hyllest til vinteren. En hyllest til å våkne opp i fylleangstens helvete i troen om at det er søndag, men så innser man at det er lørdag. Ole Fredriks oppvarmingsrutine ble til rytmen og vi måtte kødde det til når vi hadde en såpass enkel og skamløs tittel. Saksofonsoloen til Erik tar av mens låta fader ut her altså.

Hundre og helvete

– Det er fortsatt lørdag, men nå fra Amunds perspektiv. Et humoristisk skråblikk på dødsangst og kjærlighetssorg der veien ut er å la det gå i hundre og helvete, eller eventuelt i hundre til helvete. Ikke ta det for seriøst, det er tunge Bob Marley referanser i oi-inga på refrenget og et helvetes temposkifte midt i låta.

Sammen

– Vi klarte ikke å gjenskape sårheten i introen på Sammen like godt som taleopptaket da den var helt fersk og nyopplevd. Dermed starter låta innspilt på en iPhone 7. Dette er historien om «for det gikk / men bare nesten» fra Hundre og Helvete.

Vurderer å Dra

– Vi manglet en sang på albumet som startet med trommer. Vi manglet en sang der energien holdt seg oppe hele veien gjennom. Vi manglet derimot ikke enda en sang som handlet om fredager og lørdager der alt går til helvete, men sånn er det. Vanskelig å komme seg unna. Er det sant det de sa at du gjorde i går?

Vinter til Vår

– Ideen til denne kom en grytidlig mars-morgen da fuglene sang så mad høyt at det var umulig å få sove mer. Låta starter med et taleopptak av de fuglene ut av soveromsvinduet i Skovveien. Midt i får du Sindres sylfrekke bass og gitar-solo som egentlig var en saksofonsolo Erik improviserte første gang han var på øving med Skovveien. Samtidig gikk det litt troll i ord i denne. Tross uortodoks unntakstilstand: la oss se om det går / kanskje det en gang blir vår?

Skov II

– Dette er også en favoritt internt. Skov II er andre utgave av vår fleipete theme-song. Her er det modulering i alle retninger, triplets og funky bass. Se for deg at rulletekstene ruller mens du hører denne og bli med Skov på tur!

Skovveien består av Jostein Haaheim (gitar, vokal), Amund Aasbrenn (gitar, vokal), Sindre Larsen (gitar, kor), Andrian Nilsen (bass, kor), Ole Fredrik Bratberg (trommer, kor) og Erik Falskow (saksofon).