SIGNE DØ er en norsk låtskriver, musiker og produsent med et uttrykk som kan minne om en Berlin-hipp Susanne Sundfør. Signe utforsker det uttrykksfulle og støyende, varme og nære, i kombinasjonen av melodiøs, krystallklar vokal og et mørkere, elektronisk bakteppe. Hun forteller om vanskelige følelser, som å være i indre konflikt med seg selv og i relasjon med andre – et ønske om å gi slipp og være fri, men holde tilbake i avhengigheten av det trygge.

Etter å ha spilt på et flertalls scener i Nederland, i musikksamarbeid som kunst/musikk-hybriden VRUKT, retter Signe nå fokuset på sin solokarriere som SIGNE DØ og slipper sin debut-singel Evaporate den 11.desember.

– Låten handler om gråsonen du havner i når noe som har vært alt-oppslukende forsvinner gjennom fingrene dine, alt blir veldig kaotisk og tåkete på én og samme tid. Man prøver desperat å holde fast, men når noe tar slutt er det vanskelig å tenke klart og man blir gjerne litt handlingslammet i stedet, eller man handler helt irrasjonelt.

Evaporate handler om drakampen mellom to mennesker som begge opplever den andre og relasjonen til hverandre på ulikt vis – og forsøker å få alt til å passe inn i sitt eget bilde av virkeligheten.

– Mye av det jeg lager inneholder nok en evig drakamp mellom det å ville være helt uavhengig og helt avhengig på en og samme tid.