Usikker på om du skal gå for en burger, nudler eller pulled pork på Stavernfestivalen? Det var vi også (usikre altså). En harry onkel av meg sa at det var mye god mat i godt øl. Samtidig er det også mye god mat i god mat. Vi er ingen Helstrøm eller Jamie Oliver, men tok på oss smekken og spiste oss gjennom Stavernfestivalens mange matboder. 

Isabelles Marked

«Den pizzaen er dritgod» sa en festivalgjest til meg i matkøen. Jeg gikk for pizzaen han anbefalte og ble ikke skuffet. Soltørkede tomater, fetaost og crispybunn var en flott kombinasjon. Av de 3 rettene redaksjonen fikk testet var dette helt klart den beste. Pizza er aldri feil, og her fikk du virkelig pengene dine verdt. 110 kr for et herremåltid er ikke ille.

Terningkast 5

Syria

Redaksjonen vil ikke tråkke på noen tær, og kunne kanskje her kommet med noen politisk ukorrekte innspill tilknyttet Syria. Det holder vi oss for gode for. Dessverre var ikke falafel-rullen hos Syria en slager. Selve falafelen var god, men det ble for tørt. «Hvor var den hvite sausen som vi liker så godt» sa min kollega. Det er derimot viktig å trekke fram at dette ikke nødvendigvis er en klassisk rullekebab du får på ditt lokale gatekjøkken. Samtidig ble det som Ørjan Burøes vitser; tørt og med en rar ettersmak.

Terningkast 3

Lokal

Redaksjonen fikk anbefalt andebryst-toast av toastmasteren. «Her får du toast til under hundrelappen» sto det på et skilt utenfor matboden. Høres kanskje ikke ut som et varp, men man fikk faktisk mye mat i toasten. Når jeg lager toast tar jeg smør på alle sidene av brødet. Denne beskjeden hadde ikke toastmasteren fått. Det er vel bra for hjertet og blodårene mine, men ikke bra for smaksløkene. Toasten var noe tørr, men fyllet var svært smakfullt. Jeg er ingen andebryst-ekspert, men det var litt mye brusk og slintrer i kjøttet. Samtidig vil jeg tro at andre typer toast hos matboden vil være en stor suksess.

Terningkast 4