Helt siden 1992 har Musikkfest Oslo åpnet dørene den første lørdagen i juni for artister og musikkglade mennesker. I morgen ønsker den veletablerte festivalen på nytt velkommen og tilbyr en meget spennende artist lineup for publikum. Musikkfest Oslo er en perfekt rømningsvei for å gi sommeren en kickstart, nyte livet og god musikk eller bare feire at årets eksamenskjør er over for denne gang. I den anledning ønsker vi i Rubato å gi deg fem gode stalltips til hvilke opptredener du definitivt ikke bør gå glipp av under årets Musikkfest Oslo. 

Tekst: Alexander Falleth


1. Carl Louis 

Foto: Promo

Carl Louis er tidligere kjent fra EDM duoen ‘CLMD’, som hadde sitt gjennombrudd med låter som ‘Black Eyes and Blue’, ‘Wild Men’ og ‘The Stockholm Syndrome’. CLMD opererer fortsatt, men denne gangen som soloartist i regi av Martin Bjercke.

Siden Carl Louis forlot CLMD har han vist frem en mer organisk tilnærming til elektronisk musikk gjennom flere spennende samarbeid med blant annet landets folkekjære Dagny, Fröder og Pav. Carl Louis slapp i slutten av mai albumet ‘Memory Lane’ som inneholder flere spennende låter bekledd i et elektronisk landskap med anelser av tidlige og nåværende norske elektroniske storheter som Röyksopp, Ugress, Ralph Myerz og Lindstrøm, for å nevne noen.

Ønsker du å drømme deg bort til oppløftende harmonier og høytsvevende synthesizere er Carl Louis sin opptreden det absolutt siste du vil gå glipp av i morgen!

Tid: 22.30 – 23.00
Sted:  Vulkan Arena, Vulkan 26


2. Dagny 

Foto: Promo

Dagny er nok et velkjent navn for de aller fleste musikkglade lyttere nå for tiden. Tromsøværingen hadde sitt store gjennombrudd med låten ‘Backbeat’ i 2016 og har siden den gang fått stadig økt oppmerksomhet både i Norge og utlandet, noe som har resultert i flere millioner streams på blant annet Spotify. Og er du av typen som er glad i å høre på radio enten du er i dusjen, bilen eller bare slapper av på sofaen, så har du garantert hørt Dagny sine låter.

Er du glad i upbeat velkomponert pop-musikk så er Dagny en artist som absolutt er verdt å få med seg under årets Musikkfest Oslo.

Tid: 00:45 – 01:15
Sted: Vulkan Arena, Vulkan 26


3. Himmelhøyt 

Foto: Promo

Himmelhøyt er et oslobasert pop-rock band bestående av kompiser som krysset vei gjennom studiene. Bandet har sluppet singler som ‘Skrubbsår’, ‘Fritt Fall’ og ‘Jeg trodde helvete fantes mye nærmere’. Kompisgjengen har også varmet opp for blant annet Sondre Justad og Skambankt siden de satt bandet deres ut til livet.

Musikkfest Oslo fungerer som et utmerket utstillingsvindu for musikk fra mindre kjente, men talentfulle band og artister rundt i Norge. Himmelhøyt er definitivt et av disse – navnet er kanskje ikke kjent for de fleste, men talent har de i bøtter og spann. Uten tvil et band man ikke vil gå glipp av hvis man ønsker å utforske hva fremtidens musikk- Norge har å by på.

Tid: 18:45 – 18:05
Sted: HVASKJER, Soria Moria, Vogts Gate 64


4. Ost & Kjex

Foto: Henrik Lindal

Ost & Kjex er en godt etablert norsk elektronikaduo bestående Tore Gjedrem og Petter Haavik. Duoen er kjent for sine låter som bærer preg av tech house, jazz, disco og funk. Låter som ‘Mosambique Travel Plan’, ‘Indie’ og ‘Lulu’ har gjort Ost & Kjex til en favoritt hos mange tilhengere av mer undergrunnspreget elektronisk musikk.

Er du glad i å danse kan vi garantere at rytmene fra Ost & Kjex vil hypnotisere hoftene dine fra første låt treffer brystet!

Tid: 15:15 – 16:00
Sted: Justisen, Møllergata 15


5. Gatas Parlament

Foto: Erik Kjelsrud

Gatas Parlament er et av de tilfellene hvor en introduksjon ikke føles nødvendig. Rapgruppen er òg vil forbli legender av hip hop- Norge. I dag er det Elling Borgersruud og Jester som styrer forsamlingen i Gatas Parlament og vi regner med at gutta vil gi de fremmøtte en opptreden i kjent bunnsolid stil. Om du er tilhenger av hip hop eller ei – konsert med Gatas Parlament er noe man absolutt ikke vil være foruten.

Tid: 14:30 – 15:00
Sted: Gloria Flames, Grønland