Rockebandet Spar 5, med medlemmer fra Bergen og Sandnes, solgte ut kveldens konsert på Stereo i Bergen. Vi har gjort et intervju med dem om konsertene, EP-en deres og videre planer for året.

Spar 5 skal markere slippet av EP-en deres «Blindpassasjer», som slapp 28. mai, med konsert i kveld!. Release-konserten i går ble utsolgt, og for å imøtekomme etterspørselen har de satt opp en ekstrakonsert i kveld. Spar 5 sin musikk er resultatet av et ønske om å lage låter som fenger et bredt publikum, og samtidig lekent kunne utfolde seg med musikalske krumspring. Spar 5 har allerede startet innspillingen av sitt nye album, og planlegger noen singelslipp i forkant allerede til høsten! De hadde utsolgt konsert i går og følger opp ekstrakonsert i kveld. I tillegg skal de også spille på Pride i Samnanger den 26. juni, og planleggere å spille så mange konserter som de kan fremover!

For de som ikke vet, hvem er Spar 5?

– Vi er en bergensbaserte gjengen som spiller musikk som beveger seg fra energisk og funky aproposmusikk, til sjelfull og melodisk rock. Fra et underdog-perspektiv skildrer vi med sjarmerende sandnes-dialekt situasjoner mannen i gata vil kunne kjenne seg igjen i. Siden vi startet å spille sammen i 2016 har vi jobbet hardt for å bli et godt liveband. Dette reflekteres også i hvordan låtene er spilt inn og produsert. Mellom utgivelsene har vi spilt mange konserter på Bergens scener, samt i Stavanger og Haugesund.

Spar 5´s medlemmer best av:

Ruben Garred: Låtskriver, vokal, gitar og piano
Birger Buland: Vokal
Elias Vatnøy: Gitar
Rolf Bjørke: Bass, Backingvokal
Benjamin Mørch Rindarøy: Piano, orgel, synth
Vegard Lemme: Trommer, perkusjon

Når vi spør Spar 5 om «Blindpassasjer» sier de følgende:

-«Blindpassasjer» er vår andre EP. Det musikalske landskapet kan beskrives som pop-rock, med elementer fra både blues, jazz, funk og soul. Musikken har et vidt dynamisk spekter og beveger seg helt fra det rolige, nære og såre, til det kraftfulle og eksentriske med fullt trøkk og store, klimatiske høydepunkter. Tekstene tar for seg tematikker som usikkerhet, lengsel, tilhørighet og identitetssøken. Vi har et spenn fra skildringer av det enkle og hverdagslige på den ene siden, til mer dyptliggende og større spørsmål på den andre.

Velkjente situasjoner for mannen i gata har også vært viktige elementer i låtskrivingen.

– Innspillingene er gjort som live-band (med unntak av utfyllende instrumenter og vokal) i Duper Studio i Bergen. Vi har etterstrebet å ta vare på nerven og energien som kompet har i øyeblikket, med mulighet til å løfte låtene med øvrige detaljer og finesser. Vi har gjort innspillinger, produksjon og miksing selv, men vi har involvert Yngve Sætre som co-produsent, og Jørgen Træen som har mastret låtene. Vi har også involvert eksterne musikere til koringer og saksofon.

– Den kunstneriske målsettingen har vært å skape en EP der vi har funnet vår sound, samt en koherens mellom det musikalske og i tekstuelle. Vi har fokusert på bandet som helhet, og at den musikalske bredden skal komme enda mer frem enn tidligere. Dette gjennom at vi alle som musikere, komponister og arrangører har fått spille på hverandres kvaliteter for å få frem et helhetlig og mangesidet musikalsk uttrykk.

Om videre planer for 2021 sire Spar 5 følgende:

– Vi har allerede begynt innspillingen av neste prosjekt som blir et album. Her vil vi som ved tidligere prosjekt også slippe noen singler i forkant, og det begynner å skje allerede til høsten. Vi har ekstrakonsert på stereo i kveld kl 19 (utsolgt i går), og skal spille på Pride i Samnanger 26. juni. eller har vi planer om å spille mest mulig live framover!

Kommersielt samarbeid