Etter fem år som DJ og låtskriver i Los Angeles har Oslojenta Nora Way endelig returnert til Europa. Med seg i kofferten hadde hun Jan og Sju. En tysk keyboardist og en slovakisk trommis. Sammen danner de Ora The Molecule, en internasjonal trio som i år allerede har spilt på by:Larm og Øya. Før gjengen stikker på europaturné med selveste Young The Giant er det duket for videopremiere på låta «Salé» her på Rubato.

Først av alt. Dere fylte Sirkus-teltet på Øyafestivalen. Hvordan var det?
– Fantastisk! I forkant av festivalen ba jeg til værgudene om at det skulle regne. Himmelen åpnet seg og det ble skikkelig party inni det vanntette teltet vårt.

Debutlåten deres handlet om sukker. Nå salt. Hva liker du best?
– Vel, låta «Sugar» er en satirisk sang om oss menneskers konstante trang på umiddelbar tilfredsstillelse. Vi vil ha mer og mer av alt. «Salé» derimot er en hyllest til saltet som gir smak til alt. Alt ville vært så dagligdags og grunnleggende uten det. Det jeg liker aller best er lakris – og det er vel både søtt og salt?

I musikkvideoen er du detektiv i en Bollywood slapstcik komedie. Er det en tapt barndomsdrøm?
– Ja. Jeg har alltid drømt om å være Den rosa panteren. Videoen handler om at alt saltet i verden er forsvunnet og at jeg som detektiv må finne det. Den er filmet i Varanasi, en hellig, travel by i India som vi syntes var et perfekt sted å fortelle historien.

Og nå setter dere snuten mot Europa. Hva er planene for høsten?
– Ja, nå skal vi på vår tredje europaturné – denne gangen som support for Young The Giant! Det gleder vi oss til. Young The Giant er utrolig flinke og har en stor fanbase i Europa. Vi kan også love flere låtslipp denne høsten, og går alt etter planen slipper vi vårt debutalbum innen året.

Musikkvideoen er regissert av Tanmay Chowdhary, en indisk filmskaper basert i Los Angeles.