I skogen i Hallingdal sitter en jente å dyrker ikke bare drømmen, men overbevisningen sin om at hun en dag skal skape musikk. For Monika Engseth, eller Moyka, var det ikke nok med å skrive tekster eller akustisk gitar, hun trengte å gjøre alt selv.

 

Moyka dykket inn i synthverden og druknet blant strømningen av elektroniske synthlyder fra blant annet Aurora, Alt-j og røyksopp. Blant samples og soft synths skapte hun seg selv et eget mystisk synth-drevet univers. I den nye singelen «All The Things We Forgot» kan man høre den 90-talls inspirerte synthen, mens hun i refrenget synger «Take me back, take me back again».

«Det kan bety mange ting», sier hun, «ta meg tilbake til når jeg var mer naiv? Til da jeg var et barn? Det er så mange ting som gjør deg nostalgisk, men livet går videre, og denne låten er en sta måte å nekte å gjøre akkurat det.»

 

Gjennom sine bekjennende tekster forteller Moyka mer om seg selv enn ellers. «Jeg har lyst til å skape et mystisk univers», bekrefter hun, «hvor folk kan føle seg hjemme.»

Moyka spilte nylig en konsert på Øyafestivalen til gode anmeldelser, og skal spille support for Sigrid på turné i Norge dagen etter Ep’en er sluppet. «All The Things We Forgot» er den tredje singelen fra den kommende debut EP’en som kommer 18. oktober. Hun er plukket ut som en av seks mest lovende artister som spiller på en av Europas viktigste bransjefestivalen Reeperbahn Festivalen 20. september.

Hør «All The Things We Forgot» her: