Det begynner å bli en stund siden vi i Rubato skrev første sak som oppsumerte denne ukens musikkvideopremierer. Det har vært en spennende uke, med mange nye musikkvideoer, og vi må derfor lage en ny liste med med musikkvideoene vi mener du burde få med deg fra uken som har gått.

Tyler, The Creator går full albino i ny video

Denne uken ble det kjent at den amerikanske rapperen Tyler, The Creator blir utestengt fra Storbritannia i en 3-5 års periode grunnet tekster han skrev i 2009 og 2011, henholdvis fra albumene Bastard og Goblin.

«rape a pregnant bitch and tell my friends I had a threesome».

Sitatet er hentet fra «Tron Cat» fra 2011. Odd Future har tidligere kalt seg for «black Nazis» og er altså vant til å sjokkere. Denne sjokkeffekten utelukkes heller ikke fra musikkvideoen til låta «Buffalo», som ble lansert denne uken. Videoen starter med at Odd Future-faren, utkledd som en albino, henger fra et tre, trolig en henvisning til «Yonkers» fra 2011. Videre blir han jaget av en sint mob. Siste halvdel av videoen tar sted på et talkshow, hvor man får se en mye roligere Tyler, enn det man vanligvis er vant til.

https://www.youtube.com/watch?v=n6lxQ6JwlVY

Bergensk elektronikatrio debuterer med hyllest til hjembyen

Denne uken slapp en elektronika-trio fra Bergen sin musikkdebut og klinte til med en lekker lysvideo fra «Norges vakreste by», i følge guttene selv. Trioen har valgt å kalle seg Châtillon.

– «Châtillon (bestående av Jonas Solevåg, Krister Thomassen og Sverre Våge red.adm) er egentlig bare et resultat av at vi koser oss med å lage musikk. Vi har holdt på sammen en god stund, men nå var tiden kommet for å vise oss fram til verden. Debuten er en melankolsk popslager med litt annerledes elementer enn hva du gjerne hører på radioen (håper vi!). Veldig fornøyd med Michelle Scott på vokal, hun har jo en kjempevakker stemme.»

Guttene har hentet mye inspirasjon fra Lemaitre og sier at de gjerne kunne tenke seg å jobbe med duoen om de fikk lov.

– Lemaitre er nok den gruppen i Norge vi er mest inspirert av, så å lage låt med de hadde jo vært en dream come true. Men framover håper vi å jobbe sammen med flere flinke folk, så det er bare å følge med!

At trioen har ambisjoner er det liten tvil om, men kjærligheten til hjembyen står sterkt når vi spør dem om hvor de er om 10 år.
– Om 10 år er vi nok fortsatt i Bergen, men forhåpentligvis har musikken vår reist utover landet og gjerne over landegrensene!

Bergen eller ei, det er liten tvil om at dette er en gruppe man må ha øynene opp for hva gjelder norsk elektronika.

I følge guttene kostet videoen 200 kr og en parkeringsbot.

Julia Adams hisser på seg 467 musikkjournalister midt på natten

Det svenske stjerneskuddet Julia Adams slapp denne uka sin tredje singel fra sin første EP «Chanslós», som ventes senere i høst. Låten er en slags fuck you kjærlighetslåt, skrevet av henne selv.

Dette sier Julia om låten:
– Ni vet när man hänger med någon, precis sådär i början och hela ens hjärna och hjärta går på högvarv. När allt annat är oviktigt fast man låtsas att man inte bryr sig.

När telefonen vibrerar och man hoppas att det är… Fast man bryr sig ju egentligen inte. 0400AM är frustrerad fuck-you-förälskelse.

Som en del av releasen sendte Julia ut en tekstmelding til 467 musikkskribenter i Sverige med en setning fra refrenget «Vibrerar i din ficka, gissa vem? #0400AM» kl 04.00. Folk flest liker kanskje ikke å bli unødvendig kontaktet på nattestid, og stuntet skapte debatt i sosiale medier og oppslag hos Dagens Media hvorvidt det er eget ansvar å ha mobilen på lydløs når man legger seg eller ei. Uansett hva, folk flest gratulerte Julia med velkykket PR-kampanje og tok stuntet med et smil.

PS: Om mann er fan av svenske Julia blir hun å finne på scenen på neste års By:Larm.

Hamars store sønn tar deg med inn i Japan-universet

Norge er truffet av en japanepidemi, skal vi tro den bergenske rapduoen $ushi x Kobe. Nå har også JNS latt seg inspirere, og slapp denne uken musikkvideoen til japan-inspirerte «Shigoto». JNS, som er mest kjent som produsenten til Unge Ferraris «Hvis du vil» og Pashas retrolåt «Around the Area». Denne gangen har han derimot tatt mikrofonen selv og rapper sammen med Kong Makko Makeba. Stilen høres mye ut som soundet til Unge Ferrari (som også er fra Hamar), men JNS har noe særegent. Det blir spennende å se hva Hamar-rapperen gir oss i fremtiden. Videoen er regissert av Jens Dohnberg, som står bak svenske «Höru mej bae».

PS: Kong Makko Makeba gjestet backflipfesten til $ushi X Kobe på Slottsfjell (Sjekk ut fet video!)

Sug KUUK!

Norges rapjenteduo har fått mye oppmerksomhet med sine grove og voldsomme tekster. KUUK gjør intet unntak på deres seneste release, «Sug meg». Badedraktene er som alltid med, i tillegg har duoen fått med seg Lotus, Mimmi Tamba, Teapot og Karin Kvamme på låta. Det er fem artister, med ulik stil, noe «Sug meg» er et tydelig resultat av.

Låta har klar tale og viser hvordan norsk musikkbransje skal bli mer likestilt. Videoen er produsert av Brusjan Film.

Truls med vakker hyllest til sin tidligere manager

I mange år jobbet Truls tett med sin tidligere manager Per Eirik Johansen. Brått gikk Per Eirik bort, noe som gjorde at Truls snudde «Canyon» om til en hyllest til manageren.

På fredag kom videoen til låta, som er like fin som Truls stemme.

Se og hør den nydelig hyllesten her.

Musikkvideodebut fra Ida Stein

Ida Stein slapp denne uka hennes første musikkvideo til låta «Are We Changing». Låta er inspirert fra historier fra andre verdenskrig, og videoen er filmet på ulike steder i Sogn og Fjordane.

Det sies at været var en sann plage under innspillingen, og at innspillingen måtte få hjelp fra noen lokale for å håndtere båten i videoen.

Videoen er filmet og regissert av Elise Gulestøl.