FRA Å LEVE BAK LUKKEDE GARDINER TIL Å SKRIKE «SE PÅ MEG!»Sykehusbesøk, bekymringer og en streng oppvekst med store kulturforskjeller preget store deler av barndommen til 22 år gamle PAVNA.

PAVNA studerer psykologi i Bergen, men vokste opp i Ski utenfor Oslo, og har røtter fra India. Den utfordrende oppveksten med store kulturforskjeller gjorde at hun lenge levde et dobbeltliv. “Jeg følte ikke det var rom for å utfolde og utvikle meg, og levde i konstant krig oppi hodet om å finne en balanse på det som tilfredsstilte meg og det som var forventet av meg. Jeg skjulte sider ved meg selv og gikk bak ryggen til familien for å kunne gjøre ting jeg hadde lyst til.»

Musikk, dans og venner gir PAVNA friheten til å være seg selv, og sakte, men sikkert har hun klart å bygge opp selvtilliten sin. Det var ikke før i 2019 da en venninne foreslo at hun skulle rappe litt om følelsene sine at hennes første «freestyle» ble til. Plutselig oppdaget hun en ny måte å uttrykke seg på og fikk en sterk lidenskap for låtskriving.

Når vi spør PAVNA om «Regarde Moi» sier hun følgende:

– Teksten i låta «Regarde Moi» er ganske personlig for meg. Regarde Moi betyr «se på meg» på fransk. Jeg var på en personlig reise da jeg skrev denne låten i 2019. Ikke nok med at det var mitt aller første ordentlige forsøk på å lage en sang fra scratch – men budskapet i sangen var med på å starte overgangen til en bedre livsstil. Det var meg prøve å komme ut av et skall jeg var ferdig med å være innestengt i. Jeg var ferdig med å leve begrenset. Jeg var ferdig med å skjule og holde tilbake ekte sider av meg selv fordi jeg var i frykt for å være en skuffelse. Denne sangen er min versjon av Camp Rock sangen – This is me.

Strenge oppvekstsvilkår og et konstant press om å leve opp til de perfekte rammene som ble forventet av mennesker rundt meg er grunnmuren til denne sangen. Jeg følte ikke det var rom for å ta utbytte av-og utvikle potensialet mitt. En konstant krig i hjernen for å finne den gylne middelvei til det som tilfredsstilte meg og «dem». Skal? Skal ikke? Vil? Vil ikke? Dette ledet til en del ofringer, stress og press. Til slutt sa det stopp. Jeg skjønte at det ikke var verdt «å gi dem makten» og putte min egen lykke til side for å putte et smil på alle andre enn meg selv. Denne sangen er min oppvåkning. For å understreke budskapet sørger jeg for å repetere «se på meg» på fire forskjellige språk – norsk, engelsk, spansk og fransk.

Jeg var sint når jeg skrev denne sangen. Jeg ville ut der og vise alle hvem jeg egentlig er – med stolthet. Jeg håper at denne låta vil gi lytteren følelsen av mot til å stå opp for hvem de virkelig er, ovenfor mennesker som jekker dem ned. Fordi det var det reisen mot denne låta ga meg – selvtillit til å gå fra å leve bak lukkede gardiner, til å skrike «se på meg».

Jeg dedikerer denne sangen til unge mennesker som stammer fra minoritetsbakgrunner, og som opplever sterke kulturforskjeller. Mennesker som gjennomgår konstante utfordringer i presset om å tilpasse seg med en fot i hver kultur. Jeg dedikerer denne sangen til alle som er i «puppe-stadiet» og venter på å bli en sommerfugl.

Om musikkvideoen sier hun følgende:

– Musikkvideoen som slippes nå er hundre prosent basert på dans og girl-power, samtidig som jeg prøver å kaste lys på storylinen som innebærer at denne reisen har vært en stor drøm for meg siden jeg var liten. Jeg repeterer flere ganger i sangen at “det er min tur til å lage show”, så jeg var opptatt av at helhetsinntrykket til musikkvideoen skulle være nettopp dette – et oppsiktsvekkende show. Det var gøy å jobbe med et team som løftet prosjektet til nye høyder (big s/o til danserne og videografen!!). Jeg har gledet meg altfor lenge til å release denne musikkvideoen.

Om videre planer i 2021 sier PAVNA:

– Nå som debuten endelig er ute, er planene fremover å holde nivået oppe og fortsette å gi ut musikk. Hvis alt går etter planen slippes det forhåpentligvis en sommer-singel i nærmeste fremtid. Jeg har også jobbet med en gjennomtenkt EP på siden i et par måneder nå, som jeg ser frem til å dele så snart det lar seg gjøre. Jeg sikter hardt mot gjennomførte og unike prosjekter, så er jeg spent på tiden fremover.

Sjekk ut musikkvideopremieren her: