Søsknene Sarah og Marcus Calvert har gjort seg bemerket i musikkmiljøet i Oslo med en rekke vellykkede liveshows fulle av elektrisk kunstpop under navnet Calvert. Til tross for at Calvert nettopp ble signert av Oslo-baserte labelet One Upper, er det ikke bare i hjemtraktene de har vært aktive, og duoen kan fronte med turneer i både USA og og rundt om i Europa. Dette har ført til deres første norskspråklige prosjekt «Året Etter», der de slipper en ny låt hver måned i ett år.

Tekst: Sina Rindal Petersen

Prosjektet «Året Etter», forteller historien om et år i Sarah Calvert sitt liv. Hun forklarer at; «Låtene beskriver måned for måned livet etter bruddet med kjæresten. Den følger reisen jeg valgte å ta for å finne meg selv som en selvstendig voksen kvinne. Jeg valgte å være alene for å lære å stå på egne bein, og ikke være ” dama til”. Det er ikke bare historien om bruddet, men om å oppdage seg selv, og lære å stå for hvem man er.»

14184534_1009422175841877_7830755079347210236_n-1

Hittil i år har låtene «Sommeren før», «Oslo by», «Forsvinne» og ikke minst «Takfest i Brooklyn» blitt utgitt. På sistnevnte har de fått med seg selveste Fela på et vers, og låta har blitt listet på radio. I dag har søskenduoen sluppet musikkvideoen til juli-låta «Oslo by», der vi får se Calvert sine private klipp, satt sammen til en video. Oslo-hyllesten er en fin fortsettelse på Året Etter-prosjektet, og det blir spennende å se hva Calvert gir ut de kommende månedene.

PS: Sjekk også ut videoen til Takfest i Brooklyn, regissert av Vilde Almåsbak Dønåsen.