Tekst: Elise Daaland

Endelig fredag! Uansett om du skal lese til eksamen, dra på fest eller bare slappe av – Rubato tipser om fersk musikk som er verdt å sjekke ut i helga! 

2

Benjamin Francis Leftwich – Mayflies

Den britiske singer-songwriteren sitt debutalbum «Last smoke before the snowstorm» fikk hele 150 millioner avspillinger på spotify.  Nå er han ute med singelen «Mayflies» –  en låt med et melankolsk, men likevel håpefullt preg – og i august kommer det nye albumet «After the rain». I juni spiller han på Piknik i Parken i Oslo!

 

 

 

Odd Nordstoga og Admiral P – Enkle gleder
Ja, du leste riktig – Odd Nordstoga og Admiral P samarbeider! Det har resultert i livlige «Enkle gleder», som er en spennende kombo av uttrykkene til de to artistene. Nordstoga har uttalt at låta handler om å problematisere litt mindre og slappe av litt mer. Høres ut som akkurat den typen musikk man trenger for å koble ut i helga! Foto: Universal Music

 

 

 

acreswild

Acres Wild – Ignore the flags on the beaches

Forrige uke slapp Acres Wild sitt debutalbum. Bandet spiller drømmende og gitardrevet indie-pop, og førstesingelen «Line of sight» var den tolvte mest delte på Spotifys internasjonale lister. Gutta har funnet sin egen popsound og blitt inspirert av mislykkede kjærlighetsforhold. Du kan lese deres beskrivelser av alle låtene her. Foto: Jørgen Nordby

 

 

 

188e3bfc-610e-4365-9ceb-7ddf3d91fe09

Buffalo Summer – Second sun

Det walisiske rockebandet har rykte på seg for å være en av de beste live-opplevelsene i Europa, og musikken er definitivt inspirert av band som Led Zeppelin, Deep Purple og Jack White. Tidligere har de delt scene med storheter som Soundgarden og Black Sabbath, og i dag er de ute med sitt nye album!

 

 

Julia Adams intervju
Julia Adams – Spegelbild

Den svenske artisten regnes som en av de mest lovende nykommerne dette året, og hun lager fengende, R&B-preget pop. Nylig ga hun ut singelen «Spegelbild», inspirert av en låt av rapperen Mwuana, som hun har vært support for denne våren. Les vårt intervju med Adams her. 

 

 

 

Cezinando – Botanisk hage

Forrige uke slapp den unge rapperen, og årets Urørt-vinner, enda en singel fra sitt kommende album «Barn av Europa». Den nye låta, «Botanisk hage», er som resten av albumet produsert av Illeig (aka Eigil Berntsen). Cezinando har tidligere avslørt at det nye albumet er inspirert av barnet i ham selv. Foto: Dag Knudsen.

 

 

 

Eva Weel Skram – Vi lovar
1372776

Popsangeren Eva Weel Skram synger nå på egen Songdalsdialekt, men samarbeider som alltid med ektemannen Thomas Stenersen. «Vi lovar» er en vakker og nedtonet ballade, som er preget av at paret fikk barn for ikke lenge siden. Teksten er foreldrenes ord til sønnen, og det låter vakkert om kjærlighet, stolthet og livet som venter.

 

 

 
Se spillelisten her!