The Well er et pop-band bestående av for det meste familiemedlemmer. De har i løpet av de siste 10 årene solgt ut flere konserter i hjembyen Bergen, gjort diverse klubbjobber i England, og varmet opp for The Script i Oslo Spektrum. For å feire deres 10 år sammen som band, inntok de USF Verftet foran godt over 800 publikummere.

30. september 2016
USF Verftet
Røkeriet Scene
Stemning: Guttegal
Terning: 5

Tekst: Jonas Solevåg

Vakre pikestemmer fyller Røkeriet når jeg beveger meg inn i salen. Det er første oppvarmingsbandet, HAGE, som står på scenen. Jeg stiller meg midt i publikum, med en øl i hånden for å se. Det er fortsatt ganske få folk her. Men det går fint, bandet er rolig, og kan nytes bedre under stillere omgivelser. De har glitter i fjeset. De kler det. Følsomme harmonier og rolig musikk gjør det lett å bli litt betatt av dem. Jeg må rødme litt når jeg ser dem smile til meg. Eller var det til meg? Jo, jeg tror det var til meg.

De spiller ikke lenge, før de gir plass til neste oppvarmingsband, Violet Hill. Publikummet er fortsatt like tamt og lite som før. Men det går fint. Jeg kjøper meg en pils til.

Violet Hill gjør ikke så mye ut av seg. De er flinke. Melodiøs indiepop med gitarrytmer får meg til å nikke med hodet. De sier ikke mye mellom låtene, og plutselig er også deres tid på scenen over. Og det er klart for kveldens hovedattraksjon.

Før de begynner tar jeg meg en tur innom backstagen for å få en sniktitt av hva bandet gjør før de går på scenen. Bak sceneteppet blir jeg møtt av roping og skriking. Det er heldigvis bare vokalisten Fredrik som varmer opp stemmen. Resten av bandet står rundt og prater litt smålig stresset. Det er like før de skal på scenen.

Jeg får bare knappe to minutter med dem før de løper av gårde for å spille. Jeg tar turen ned jeg også, og stiller meg midt i den voksende folkemengden. Herregud så mye folk. Allerede hører man jentene skrike etter de unge musikerne. Mange vil nok kalle The Well «fresh meat» for unge musikkelskende piker. Og det er akkurat det de er. Guttene roper også. Brøler nærmest. Det er tydelig at The Well har truffet mange med musikken sin.

The Well inntar scenen med stor sikkerhet. Det er tydelig at de er scenevant, og de spiller vanvittig samkjørt. Det er mye dytting og knuffing blant publikum. Alle vil komme seg nærmest scenen. Det er et hav av mobiltelefoner oppe i luften. Ups. En jente litt lenger framme mister telefonen sin i gulvet. Forhåpentligvis fikk hun lagt ut videoen på Mystory før skjermen gikk i tusen knas.
Allsang blir det også. Når bandet spiller de to sangene de foreløpig har lagt ut på Spotify. Jeg synger med jeg også. Både på Sierra og Seperate Ways. Mot slutten tar vokalist Fredrik sats og hopper ut i publikum. Et vanvittig stagedive, der han i tillegg greier å fortsette å synge.

Helt til slutt viser The Well at de virkelig ikke har spart på kruttet. Bokstavlig talt. De fyrer løs et hav av konfetti over folkemengden for å virkelig avlutte konserten.