Kald Flamme stakk seg tydelig ut da han dukket opp på tampen av 2016 med låten «På». En ung artist fra Radøy med musikk inspirert av europeisk og særlig fransk rap, i omgivelser bestående av vestlandske fjell, fjorder, jorder og fotballbaner. Siden da har han rendyrket en melodiøs og atmosfærisk stil, som blant annet belønnet han med finaleplass i NRK P3s Urørt 2018. Han har også samarbeidet med artister som Snow Boyz, Larsiveli, Makko Makeba og Ezzari. I vinter signerte han med YGMG (Yoguttene sitt label, som er kjent for artister som Sushi x Kobe, Skaterboy Rico og Snow Boyz), som igjen førte til en avtale med Sony Music. Nå er han ute med EP-en Deba Fint.

Deba Fint oppsummerer karrieren så langt, og inneholder singler sluppet det siste året, i tillegg til låtene «Travel» (med Angelo Reira) og «Stille og rolig» (med Makko Makeba). Vi fikk den unge spilleren til å bryte ned sitt nyeste slipp – låt for låt.

Travel (feat. Angelo Reira)

Bergen til Oslo tur retur dag etter dag! Jeg skrev den i februar under Urørtfinalen da jeg balanserte forelesninger i Bergen med radio, video, studio i Oslo. Linket opp med Angelo i sommar og han gjorde låten komplett med et tungt vers!

Stille og rolig (feat. Makko Makeba)

Alt ligger i tittelen! Stille stille stille og rolig. Spilte inn denne med Makko bak spakene fra starten av, og det var naturlig at han la et (10/10) stille og rolig vers.

Buffon

Er veldig stor fan av Buffon! Da jeg var 7-8 år og i Italia for første gang kjøpte jeg to drakter med Buffon, og soden det har jeg digget han. Han er et stort forbilde og min favoritt-keeper. Melodisk, vakker og nostalgisk låt!

Er på vei

«Er på vei» er ein svevende og rolig låt med eit massivt lydbilde. Den handler om å væra på vei opp og fram, når ting har gått bra som følge av hardt arbeid. Du føler at du er på rett vei, men må stadig passe på å ta riktige valg. Derfor er det lurt å se opp mot fyret, og passe på at en ikke går på grunn.

Bala med

Min favorittlåt av de jeg har laget så langt! «Bala med» er den eldste låten på EP´en og det var første gang jeg var skikkelig fornøyd etter å ha laget en låt. Deilig vibe!

Jaja (Oui oui si si eywa) (feat. Ezzari)

Varm låt med god stemning! Den handlet om at man må jobbe hardt for å komme seg fram. Og på veien fram holdt vi oss sammen med de som var der fra start. Jeg og Adam slappet av i studioet til Anders Nilsen og Andre Jensen før en konsert, og plutselig var skissa til låten på plass!

Min tropp

Full av fine melodier og ulike flows! Bare lekte meg på en vakker instrumental med «min tropp» som den røde tråden.

Deba fint (feat. Snow Boyz)

Synes Urørt beskrev låten på en god måte! Urørt mener: «Gladgutten Kald Flamme setter Radøy på kartet med sterk inspirasjon fra fransk hiphop, og smitter det blide budskap som ingen andre. Gøy, fengende, avslappa og oppløftende samtidig, med gjestevers av Snow Boyz i toppform.»