Tilbake i 2016 erklærte J-Zino seg til kongen av grime i Norge. Du lurer kanskje på hvordan en norsk rapper kan være kongen av en britisk sjanger med røtter i battle-rap? Vel, dette er ikke tiden for dumme spørsmål.

Tekst: Mats Norbeck

For alle oss som holdt det ekte på YouTube tilbake i 2009, husker vi godt hvordan J-Zino droppet bomber på gatebangeren Kald Luft Kald By. Mye har hendt siden den tid, men Zino holder fremdeles på. Rimene serveres dog nå på britisk, samtidig som hettegenserne er tre størrelser mindre.

Valget om å gå denne musikalske retningen skyldes i følge Zino, selveste Skepta. I en tid hvor de fleste norske rappere beveget seg over mot trap, la J-Zino ut en freestyle over instrumentalen til «Thats Not Me». Noe som medførte umiddelbar positiv feedback. Mye av denne feedbacken kom også fra Storbritannia.

Den seneste tiden har J-Zino også vært over dammen for å varme opp for anerkjente grime-artister som Kojo Funds. Han kan også friste med at han allerede har en rekke samarbeidsprosjekter på gang med artister han har blitt kjent med i Storbritannia.

Forrige uke kom han ut med 7400RON, noe jeg med ganske stor sikkerhet kan kalle Norges første EP under sjangeren grime. I tillegg til en EP kom han også ut med musikkvideo til «Roads». Sjekk ut videoen her: