Eminem på Voldsløkka
Dekket de viktigste sangeneEnormt bra støtteapparat på scenenFremvisning i raptalent
Lite energiNoe forutsigbart
8Overall Score

I rubato. fokuserer vi på å fremme alt det fantastiske som finnes innenfor norsk musikk. Fremdeles kan vi ikke med god samvittighet sitte å tvinne tommeltotter da en av verdens største rappere inntok hovedstaden. I tillegg er det den største lukkede konsert på norsk jord noensinne. Derfor gjorde vi et lite unntak for Slim Shady.

Tekst: Mats Norbeck

Det å arrangere og avholde en konsert av denne skalaen i Oslo er nok en tungvint affære. Jeg kan bare se for meg de logistiske utfordringene som dukker opp når en skal huse 55.000 gjester i alle aldre. I tillegg har valget om å ha fotorestriksjoner for pressen også skapt sterk uenighet. Fremdeles velger jeg å ikke la noen av disse faktorene prege denne anmeldelsen. Kjipt at bussen var forsinket og du holdt på å pisse på deg i de lange køene til toalettet, men dette handler om Eminem.

De aller fleste som dukket opp på Voldsløkka i går hadde nok de samme ønskene for konserten. De ville høre slagerne fra Eminems storhetstid, og helst slippe unna de halvhjertede politiske vrøvlet han leverte på sitt seneste album, «Revival». Her føler jeg han traff ganske bra. For de få nyere sangene vi fikk servert, var det drøssevis av låter fra «The Slim Shady LP», «The Marshall Mathers LP» og «The Eminem Show».

Det er nok mange som sitter igjen skuffet over at han ikke rakk å ta deres favoritter, men dette er uunngåelig for en artist som har gitt ut like mange klassiske og ikoniske låter som Eminem. Personlig skulle jeg selv ha hørt enda mer fra «The Eminem Show», men det var tross alt mange som skulle tilfredsstilles under gårsdagens konsert. Sceneshowet var langt ifra av den spektakulære arten, selv om et par godt tima runder med fyrverkeri blåste bra liv i folkemengden.

Den underlige sammensetningen av folk er også med å få det hele til å føles helt unikt. Det er jævlig moro å se to gutter i en alder av tolv prøve å rappe med til «Loose Yourself». Dette blir enda morsommere når du nettopp har sett to godt voksne menn gi hverandre en klem etter at de har ropt «rest in peace Proof».

Kudos er også på sin plass til Eminems langtidsvenn, produsent og hypeman Mr. Porter, som sto side om side med Eminem under hele konserten. Ekstra gøy var det også når Royce da 5’9″ ble med ut. Han og Eminem har alltid hatt en knallsterk kjemi når de er på et spor sammen. Til slutt er skryt på sin plass for det massive bandet som skapte det musikalske rammeverket for en av hiphops skarpeste lyrikere.

Selv om varierende rapporter kommer inn fra forskjellige steder i publikum, så føltes lyden både tilstrekkelig høy og skarp lengre frem mot scenen. Han har kanskje har mistet grepet på den politisk ladde satiren, men han har ikke Eminem glemt hvordan man rapper. Nesten bekymringsfri virker han i det han spytter det tekniske marerittet av et vers i «Rap God». Det er langt ifra peanøtter!
Ja, jeg skulle heller sett Eminem under «Up in Smoke Tour» tilbake i 2001. Det hadde trolig vært mer minneverdig å se en 28 år gammel Eminem med snekkerbukser, hockeymaske og motorsag på scenen. Det kommer jeg dessverre aldri til å ha muligheten til, men jeg er utrolig takknemlig for at jeg i det hele tatt fikk se Eminem på en norsk scene. Et stort bedre show enn det vi fikk i går tror jeg ikke det er mulig å få ut av den 45 år gamle versjonen av Eminem.