rubato. er ikke fremmed for å skryte litt av 16 år gamle Markus Røe aka Wonder The Boy. Tenåringen som allerede har gjestet festivaler som by:Larm, Slottsfjell, Vill Vill Vest og 2x Trondheim Calling. Tross sin unge alder har han på et drøyt år bevist gang på gang at han fortjener sin plass på den norske musikkscenen. I dag slapp han EPen «October Came Too Soon».

Tekst av Ida Halvorsen

«October Came Too Soon» er en tankefull EP som inneholder seks dype og noe triste låter, hvorav «4am Nights» er min favoritt. Dette slippet er noe tyngre enn hans tidligere arbeid, da han også er kjent for mer up-speed gladrap som «Sunshine» og «That´s Just The Truth», men det er ingen tvil om at dette kler unggutten vel så godt. Med en sound som beveger seg mer fra rap til RnB, og tekster som virker mer meningsfulle og gjennomtenkte, ser vi en ny side av Wonder som vi elsker!

Men selv om sangene er aldri så fine og tankefulle må man nesten stille spørsmålet «Hvem faen har knust hjertet til Wonder The Boy?». Undertegnede på straks fireogtyve år har i høst/vinter stirret kjærlighetssorgen i hvitøyet og funnet mye god trøst i musikk oppi all forvirringen og tankespinnet. Det at en 16-åring kan sette ord på noen av disse tankene og følelsene er for meg en gåte, men Wonder, jeg takker deg! Virkelig.

Det har lenge vært snakk om Cezinando og hans tekstformidling og fine låter, en ordsmed som setter ord på tanker og følelser på en unik og veldig fin måte. Han gjør det fint og han gjør det bra, og jeg sier ikke at han må passe seg, men nå har Wonder entret scenen også. Og en hormonfylt 16-åring har kanskje enda flere tanker og enda mer på hjertet?

Altså jeg gleder meg helt sjukt mye til sesong 20 av «Hver gang vi møtes» med Wonder og Cez rundt bordet. Gråtesesong uten tvil!

Nå skal jeg ikke dra alt helt ut av proposjoner. Poenget mitt er at Wonder The Boy er flink, og har sluppet en sterk EP. Han kler virkelig allsidigheten han viser oss. Gladrap, heavy tekster, RnB og kjærlighetssorg. I tillegg har han fått med seg noen gode hjelpere på laget, deriblant Gerald Ofori, som har produsert fire av låtene på EPen, Marcel Basima og Andreyun. Jeg gleder meg virkelig til å se hva som blir det neste fra vidundergutten! Men i mellomtiden setter jeg på «October Came Too Soon», og for deres egen del håper jeg dere gjør det samme.

God lytting og god helg

PS: Om du er i nærheten av Tigerstaden burde du ta turen innom Samfunnet på Bislett neste Fredag, da gullgutten spiller gratiskonsert!