Havrommet er et nytt konsertlokale i Bergen. Lokalet byr på både et ute- og inneområde. Navn som blant annet fjorden baby!, skambankt, obijan og brenn har allerede rukket å spilt der. Jeg tok meg turen onsdag 18.August for å få med meg den utsolgte konserten til Steven Manoharan og Beharie.

Konserten skulle egentlig vært ute, men var flyttet inn på grunn av ustabilt vær. Det er første gang jeg får sett innsiden av havrommet. Lokalet er koselig og tett. Det minner meg litt om en loftstue. I vinduet skimter vi havet. Rommet er fullt opp av folk sittende på runde bord. Det er en tydelig god stemning i lokalet.

Plutselig kommer bandet til Manoharan på scenen. De spiller en slags utenomjordisk intro med fokus på synth. Bandet fanger oppmerksomheten til publikum. Etter et par minutter kommer Steven på scenen, til publikums begeistring. Han har et konsentrert, men begeistret blikk. Nå starter låten «stupefart», som er hans mest kjente låt. Det er tydelig at bandet har en god kjemi på scenen. Det ser ut som de koser seg, den gode energien sprer seg ikke bare de imellom, men også ut til publikum. Man hører allsang spre seg rundt i rommet.

Videre kommer låten «opp/ned». Her viser Steven virkelig hans sterke sider. Låten byr på røffe, men behagelige vokaler, teknisk bra instrumental fra bandet og et vakkert lyrisk bilde. Det er tydelig at tekstene er personlige, og de er lette å relatere til.

Hans neste låt er en mer opp-tempo-låt, med navn «blåmandag for full rulle». Dette er en ny låt, men blir kjapt min personlige favoritt. Låten er ekstremt fengende. Jeg vil igjen trekke frem en god kjemi på scenen og et høyt smittende energinivå.

Hans 5.låt «Oasen bussholdeplass» dedikerer han «til alle fra Fyllingsdalen» (som er en bydel i Bergen hvor Oasen bussholdeplass hører til). Det er tydelig at det er flere publikummere i salen her fra, da det blir brøling rundt i lokalet.

Etter «Oasen bussholdelass» går Steven av scenen og helt ut. Man kan se han trekker seg luft, mens bandet spiller et fint og nøye planlagt mellomspill.

– Det er tydelig at settet er preget av hans Bergens patriotisme, selv om det nå kan virke som at han har et elsk/hat forhold til byen, da han roper ut at byen «fåkket» han opp gjentagende ganger i løpet av låten.

Etter en stund kommer han inn på scenen for å avslutte med låten «Bergen fåkket meg opp». Det er tydelig at settet er preget av hans Bergens patriotisme, selv om det nå kan virke som at han har et elsk/hat forhold til byen, da han roper ut at byen «fåkket» han opp gjentagende ganger i løpet av låten. Denne låten blir mer garasjerock enn de andre, noe som kler hans røffe vokal.

Låten funker som en perfekt avslutning på konserten. Selv om publikum roper «en låt til», forklarer han at de ikke har mer tid på scenen. Det er tydelig at publikum vil ha mer. Steven og bandet gir definitiv mersmak!