For en fredag det er! Mye bra musikk som kommer ut i dag og en av disse låtene er EMMA sin nye låt ”Animals”. Denne trønderske dama er verdt å holde øynene opp for i tiden som kommer. Vi har tatt en prat med henne om den nye låten og planene fremover:

Du er klar med nytt låtslipp med låten «Animals». Hva handler låten om?
– Vel, på overflaten handler sangen om den rovdyraktige stemningen i jakten på sex eller kjærlighet på en uteplass. Alt spillet, nervøsiteten og konkurransen. Men i oppbyggingen til refrenget forandrer sangen seg plutselig og blir en mye skjørere fortelling om det å få øynene opp for den som våger å skille seg ut fra mengden. “I only notice you because you never dance” er tekstlinja som ga ideen til sangen, og beskriver hvordan man kan skille seg ut rett og slett ved å ikke følge etter alle andre.

I dagens musikkbransje, kanskje spesielt pop er det ikke alltid artister skriver på sine egne låter. Syns du som artist at det er viktig å bidra på tekst og melodi?
– Jeg synes det er veldig viktig å fortelle sine egne historier og synspunkter, sånn at man står for det man synger og ikke blir en nikkedukke for andre i bransjen. Samtidig finnes det jo geniale låtskrivere som ikke vil stå på scenen selv, og at vi kan høre deres musikk gjennom andres stemmer er jo bare positivt. Som kunstner vil jeg gjerne la meg inspirere av å samarbeide med andre som jeg synes har noe fint å komme med. Jeg er FOR samarbeid så lenge det er i tråd med kunstnerhjertet .

Hva er høydepunktet i karrieren din så langt?
– Da jeg var skikkelig nervøs for å ringe til sjefene på kaféjobben min og si opp for å satse alt på musikken, men da de sa “GO FOR IT!” og jeg skjønte at nå skal jeg bare leve av musikken, følte jeg at jeg hadde tatt et av de største stegene i livet mitt så langt. Ellers var det kult å bli kåret til “Årets mest lovende artist” av Adresseavisen basert på liveopptredener før jeg hadde gitt ut noe som helst.

En artist eller produsent du drømmer om å kunne gjøre en låt med?
– Det hadde vært rått å starte band med Mø, Dagny og Tove Lo. Skikkelig girl power!

Hva er planene for sommeren?
– I sommer skal jeg nyte lukten av ubrukelig mikromat i studio, skrive låter med en del interessante folk og spille noen konserter. Kanskje reiser jeg til en hytte i skogen i Sverige for å skrive og tenke litt.

Er det noe du brenner for?
– Ja! Jeg brenner for at enda flere jenter skal produsere musikk i studio.

Hør «Animals» her!