Den talentfulle duoen Calvert er nå godt inne i prosjektet Året etter, der de slipper en låt hver måned i et år. Nå har tiden kommet for låta Mars (Stødig alene) . Til tross for at Calvert er mest kjent for drømmende og melodisk elektropop, har de fått med seg selveste Don Martin.

Tekst: Sina Rindal Petersen

Søskenduoen består av storesøster Sarahs vokal og utleverende tekster i samspill med lillebror Marcus (aka Tannverk) sine upolerte beats. I løpet av årene 2016 og 2017 har de imponert oss med blant annet juli-låta Oslo By som du kan lese om her. Både Oslo by, og den nye singelen Mars (Stødig alene) er deler av prosjektet Året etter som til slutt skal bli et album. Sarah Calvert innrømmer at tekstene i stor grad er selvbiografiske.

«Albumet handler om et altoppslukende og usunt kjærlighetsforhold der den ene parten tar all plass og den andre mister seg selv.»

Den nye singelen skildrer også dette forholdet:

«Dette er låta som tar for seg selv oppgjøret med personen som har holdt deg nede. Noen ganger må man bryte seg løs for å finne sin egen vei og vokse videre.»

Gjennom tekstene i låtene som utgjør Året etter får vi et tydelig innblikk i Sarahs forhold. Vi får også vite mer og mer om historien bak det opprivende samlivsbruddet, samt tiden som kommer etter. Det er kanskje overraskende at en hiphop-veteran som Don Martin stiller som featuring på den organiske og elektroniske poplåta. Derimot er det tydelig at han selv har falt for musikken til Calvert:

«Jeg digger Calvert og har fulgt med på de en stund. Det her er et helt annet sound enn folk er vant til å høre meg på. Året etter er dritfett, og jeg tror mange kommer til å skjønne hvor bra det er når hele prosjektet er ute.»

Det er ikke bare Don Martin som digger Calvert, og vi kan anbefale alle å følge med på Året etter videre.

Foto: Samir Madad