Sara Karoliussen og An-Magritt Saksgård utgjør sammen elektropopduoen ADM, som er en forkortelse på A Different Message. Duoen har siden debuten i september i fjor sluppet tre låter, hvorpå den seneste låten «Skydiver» ble sluppet for noen dager siden. Sammen med låten kom det også en musikkvideo, som de ønsket at skulle formidle en følelse av håp.

Tekst: Jørgen Berntson Aase


Duoen beskriver soundet sitt med stikkordene luftig vokal, kjølig pop og harde rytmer. Nå er de ute med en luftig elektropop-låt, hvor de ønsker å fortelle en historie. Temaet i «Skydiver» er frihet, som forøvrig ble laget på en studenthybel i Oslo.

Frihet og håp

Gratulerer med slipp av låt og musikkvideo! Hva kan dere si om låten?
– Tusen takk! ‘Skydiver’ er en låt som handler om frihet og er inspirert av en historie vi er blitt fortalt. Frihet er et privilegium som dessverre er utenfor rekkevidde for mange mennesker og vi ville lage en låt som forsøkte å gjenspeile hva mennesker i slike situasjoner kan oppleve.

Videoen viser hvordan det er å være det er å være flyktning i Norge. Hvilken følelse håper dere videoen og låten vekker hos lytteren?
– Vi ønsket hele tiden å skape en slags dualisme i videoen vår, både scener som trakk fram utfordringene ved å starte helt på nytt, men samtidig ha med noen morsomme situasjoner som kan oppstå i møte med en ny kultur. Filmteamet har virkelig gjort en fantastisk jobb med å få fram dette i musikkvideoen, og vi ønsker jo at videoen gir en følelse av håp!

– Frihet er et privilegium som dessverre er utenfor rekkevidde for mange mennesker og vi ville lage en låt som forsøkte å gjenspeile hva mennesker i slike situasjoner kan oppleve.

For de som ikke kjenner dere så godt, hvordan vil dere beskrive musikken dere?
– Vår musikk kan vel best beskrives som en blanding av kjølig pop, luftig vokal og harde elektropop-beats. Egentlig er disse trekkene våre en sammensmelting av de egenskapene vi individuelt har som musikere, noe vi mener bidrar til at musikken vår er litt annerledes og har et særpreg.

ADM- A Different Message. Hva er bakgrunnen for navnet deres?
– Å finne et passende bandnavn viste seg å være ganske utfordrende. Vi bestemte oss for å bli et band da vi var på backpacking i Sørøst-Asia for noen år siden, men navnet vårt ble ikke til før en god stund etterpå. På turen fikk vi mange inntrykk og møtte mange mennesker med ulike historier og vi bestemte oss for å gi uttrykk for disse historiene i musikken vår. Da vi endelig landet på «A Different Message» føltes det veldig riktig fordi vi ønsker at lytterne våre skal knytte sine egne historier opp mot låtene våre.

Konsertdebuterte i London

Duoen er plassert i hver sine byer, Trondheim og London. Vokalist og låtskriver An-Magritt er basert i London, hvor de spilte sin første konsert forrige uke.
Dere spilte nylig deres første konsert i London. Blir det mulig å se dere live i Norge om ikke lenge også?
– Ja, det var utrolig gøy og en veldig fin erfaring for oss! Vi har en del spennende planer i ermet for 2018 også, så det er bare å følge med. 😉

Dere er lokalisert i forskjellige byer. En i Trondheim, og en i London. Er det vanskelig å samarbeide når dere ikke er i samme by? Og eventuelt; hvordan løser dere det?
– Hehe, jo, det er en del utfordringer med det, men vi synes at det har gått ganske bra hittil! Oftest starter det med at vi lager en demo hver for oss, som vi så sender til hverandre og som vi derfra jobber videre med. Det blir endel e-post- og Facetime-samtaler, men når Sara har produsert låtene så ferdige som mulig drar vi til et studio sammen og spiller inn vokalen til An-Magritt. Vi møtes derfor mest for innspilling av vokal eller øvinger fram mot konserter. Dermed jobber vi veldig effektivt sammen i de korte periodene vi faktisk er i samme rom.

– Det å få lage musikk sammen med bestevenninna di er ganske så rått!

Inspirasjon og veien videre

Hva inspirerer dere?
– Våre største inspirasjonskilder er Coldplay, Air og Susanne Sundfør, men for tiden blir vi veldig gira av å se så mange norske musikere gjøre det bra i musikkverdenen!

Hva vil dere definere som det ultimate musikalske samarbeidet?
– Det å få lage musikk sammen med bestevenninna di er ganske så rått! Men det ultimate musikalske samarbeidet hadde nok vært med Röyksopp. I tillegg hadde det vært utrolig kult å samarbeide med favoritt-produsenten vår Brian Eno, han er genial!

Hva er ellers planene videre?
– I 2018 planlegger vi å spille inn vår første EP, legge ut på en mini-turné , også håper vi jo på å skaffe oss noen festivaljobber. Vi gleder oss til å fortsette å jobbe hardt og ser fram til å skrive mer musikk sammen og til å dele den med andre!

Sjekk ut musikkvideoen til «Skydiver» her:

Låten er også lagt til vår «NYHETESTE»-liste med de beste låtene fra den siste måneden. Den finner du her.