Vil du starte med å fortelle litt om deg selv?
– Jeg heter Cone Jr, er 24 år og jeg er opprinnelig fra Uganda. Jeg kom til Norge for 7 år siden og det har vært en utfordring på godt og vondt. Det er ikke så lett å komme til ett helt nytt land når du er så ung, uten familie og venner. Jeg er en veldig aktiv og åpen person, og sier aldri nei til en utfordring. Jeg liker å teste meg selv, sette nye mål for fremtiden og dette vises gjennom alt jeg gjør i løpet av en dag. Mine to store lidenskaper er fotball og musikk. Fotball har jeg drevet med helt siden jeg var liten, mens musikkinteressen kom når jeg flyttet til Norge.

Hva fikk deg til å begynne å drive med musikk?
– Det er ganske morsomt, måten jeg begynte å drive med musikk. Det var ikke noe jeg hadde tenkt på å drive med eller satse på før jeg kom til Norge. Det hele begynte i Florø når jeg spilte fotball på FSK, A-lag. Det var en periode der jeg kjente ingen, hadde ikke familie i nærheten og få venner. Hverdagen min bestod kun av fotball og det var ikke så mye annet å finne på ellers. En dag spurte jeg en kamerat på fotballaget om han ville komme på besøk. Det har jeg ikke angret på siden. Jeg hadde tilfeldigvis en gitar stående som han begynte å spille på og jeg begynte å legge til tekster på gøy. Jeg har mange gode minner fra den tiden og takk til Vegard Dyrstad. Den tiden fikk meg til å elske musikk og jeg har bare utviklet meg mer og mer siden den gang.

Finnes det noen artister du kunne tenkt deg å samarbeide med?
– Det er ikke noen spesifikke artister jeg har tenkt på å samarbeide med, men jeg er åpen for det hvis det dukker opp en mulighet. Det er viktig for meg at de er seriøs og har store ambisjoner.

– Jeg har i tillegg gjennomført ett stort samarbeid med en annen artist fra USA.

Hva kan vi forvente fra deg i fremtiden?
– Dere kan forvente mye fra meg fremover. Jeg kommer ut med en EP på to sanger den 15.mai. Jeg har i tillegg gjennomført et stort samarbeid med en annen artist fra USA. Det er mye spennende i vente og målet er å utgi en ny sang hver måned fremover. Mine mål for fremtiden er store og jeg gleder meg til å vise dere alt jeg jobber med.

Noen guilty pleasure låter?
– En av mine guilty pleasure låter er en låt jeg har laget selv som heter «Running After Pussy». Det er en veldig merkelig sang som jeg ikke er helt sikker på hvordan jeg skrev.

Hvem eller hva inspirerer deg når du lager musikk?
– Jeg blir inspirert av det som skjer rundt meg. Det trenger ikke å handle om meg direkte, det kan også være noen jeg elsker, venner eller familie. Jeg har vært gjennom mye i livet og jeg liker å bruke det i musikken min uansett om det er positivt eller negativt. Tekstene mine handler mye om familien. Det er de som kommer først i livet mitt og vi har gått gjennom mye sammen. Det er mange drømmer jeg har fortalt de som jeg gjerne vil gjennomføre. Jeg liker også å skrive om kjærlighet. Det føles godt og jeg tror alle kan kjenne seg igjen i tekstene som omhandler det å elske på en eller annen måte. Jeg liker å gi håp til lytterne mine og jeg tror at uansett hva man går gjennom så blir ting bedre. Det er viktig å være positiv og alle har bedre dager i vente. Jeg synes det er inspirerende å høre på Roddy Rich, Post Malone og Khalid. De lager musikk som faller i kategorien min. Det er mye man kan lære av disse artistene.

Har du en funfact om deg selv?
– Jeg fikk min første tatovering i fjor på bursdagen min. Den tok jeg i fjeset og det står Butterflies, som er navnet på det første albumet mitt. Denne tatoveringen betyr mye for meg. Min pappa døde da jeg var liten og det eneste jeg kunne se da var sommerfugler. Jeg ser ikke disse mer, derfor bestemte jeg meg for å tatovere Butterflies over mitt venstre øyet. Jeg vet at han alltid vil være med meg og jeg tenker alltid på han når jeg ser den i speilet.