Nylig slapp den bergensbaserte artisten Chamdid sin ekstremt fengende låt «Hvit Ferrari». I den sammenheng slo vi av en prat med nykommeren.

For de som ikke kjenner deg så godt, hvem er du?
– Mitt navn er Toufyk, men folk kaller meg for Toffe. Jeg har bodd i Sandviken i Bergen siden jeg var 2 år. På fritiden min liker jeg å spille fotball, også er jeg skikkelig nerd på musikk. Hvis noen viser meg et album, sjekker jeg alltid hvem som har mixet, produsert og hvem som har skrevet teksten. Artistnavnet mitt er Chamdid. Som artist er det viktig for meg å holde det «ekte», jeg synger det jeg føler for/om.

Selv om du er relativt ny i musikkbransjen, har mange sett fjeset ditt før. Folk flest har vell sett deg i en viss reklame for en kjent frisørkjede…

Hvordan i alle dager ble du modell for Cutters?
– Haha, en kompis av meg var med som investor. Han spurte meg om jeg ville vær modell, noe jeg selvfølgelig sa ja til. De fortalte meg at reklamen bare skulle vær der et par måneder, men den varte jo i et år!
– Husker at jeg reiste til København, også så jeg plutselig trynet mitt på en sykt stor skjerm der, det var en ganske syk opplevelse.

Hva fikk deg til å drive med musikk?
– Jeg elsker musikk og hører alltid på det. Kid Cudi er en av hovedgrunnene til at jeg ville begynne med musikk. Han er min absolutt favoritt.
– Hvordan min artistkarriere begynte var vell da kompisen min Steven (fra Ganezha) skulle begynne med musikk på videregående. Han spurte meg om vi skulle danne en gruppe sammen. B-kidz skulle vi hete den gang.
– Dessverre fikk jeg kalde føtter. Jeg hadde ikke troen på at jeg kunne få det til. Derfor endte Steven opp med å gå solo, men etter en stund sendte han meg en beat.
– Jeg skrev tekst til beaten, og Steven digget det. Dette ga meg «blod på tann». Han spurte meg videre om jeg ville bli med på en til sang, og det var jeg selvfølgelig. Dette fikk meg til å innse at dette var noe jeg ville drive med, derfor spilte jeg inn min egen sang. Slik startet det hele!

Du slapp nylig låten «hvit ferrari», fortell oss om den? Hva handler den om?
– Låten handler om en sommerflørt, som jeg ikke helt klarer å gi slipp på (du vet hvem du er!)
– Låten er mikset og mastret av George Ofori.

Du har tidligere sluppet en låt med navn «Min Glede», hvilken respons fikk du på denne?
– Jeg var ikke så flink til å promotere låten. Jeg ville bare slippe den ut, siden jeg hadde hatt den i et halvt år. Jeg fikk veldig god respons av venner på den.
– Jeg forhastet meg kanskje litt da jeg slapp den. Føler jeg burde ha ventet litt lengre, slik at jeg kunne gjort den bedre.

Hvilke norske artister finner vi i spillelisten din om dagen?
– Unge Ferrari, selvfølgelig! Også elsker jeg Arif, der «himmelen» er min favorittlåt. Jeg digger også P-Flow, Gabrielle og L.U:N.A.

Hva kan vi forvente fra deg i fremtiden?
– I 2019 vil jeg slippe flere singler og forhåpentligvis en EP til høsten, som forresten er disco-inspirert. Jeg skal også spille på Girl Interrupted festivalen til høsten, og kanskje noe mer til sommeren? Hvem vet?

Helt til slutt; har du en «guilty pleasure» låt?
– Jeg hyller Justin Bieber! Jeg syns han er sinnsykt fet. Hvert fall de to siste albumene. Jeg elsker å synge til Justin Bieber, og kan rappe hele verset til «as long as you love me» like kjapt som Big Sean.