Hester V75 beskriver seg selv som en rap-gruppe bestående av gode venner. Torsdag kveld spilte de på festivalen Vill Vill Vest i Bergen. Etter deres nylig utgitte og kritikerroste minialbum kom ut, har de laget et navn for seg i hele Norge.

15. september 2016
Vill Vill Vestterning_musikk_3
Klubb KOK
Stemning: Trøtt
Terning: 3

Tekst: Jonas Solevåg

Klokken ti på tolv står jeg i baren på Klubb KOK i Bergen. Greit å være litt tidlig ute. Heste-konserten er den alle har snakket om i kveld, tror det blir fult her. Foreløpig er det ikke så mange, bare noen få folk i kule klær som danser litt til DJ Girson bak spakene. Jeg er litt søvnig, men litt pils hjelper vell med det.

«To øl, takk.»
Søt bartender. Jeg går bort igjen til gutta. Vi venter. På scenen ser jeg at det gjøres klart, og publikum venter utålmodig.
Endelig kommer Ingebrigt ut på scenen. Han starter å synge på en låt jeg ikke har hørt før. Men hvor er resten av Hester V75? Er de ikke mange medlemmer? Ett minutt går unna, og den korte intro-sangen er over. Nå starter heldigvis en velkjent melodi. Secta. Bra låt. Resten av gjengen kommer (heldigvis) løpende ut på scenen og blir møtt av massiv applaus.
Tre tynne gutter står foran og synger om samhold. Det blir god stemning, men jeg kan ikke helt relatere.
«MIN GJENG, MIN GJENG» synges det.
Det er tydelig at de har fått presset hele gutta-gjengen inn i gruppen, fordi bak rapperne står det 3 DJer og passer på musikken. Er ikke det to for mye?

Neste låt starter og de inviterer opp en saksofonist. Han spiller på en av sangene. Jeg legger ikke så mye merke til han for å være helt ærlig. Heste-gutta er for opptatt med sin egen dansing, at jeg tror ikke de legger så mye merke til han heller. Det er kult at de vil vise at de kan rappe med mer enn bare beaten i bakgrunnen, men han saksofonisten var strengt tatt ikke nødvendig. Da synes jeg heller de kunne tatt med hun flinke jenten som synger på en av sangene. Fieh.

Foto: Pernille Sommer

Foto: Pernille Sommer

Konserten blir en blanding mellom rolige melodier og harde rytmer. Noen sanger tar helt av, mens noen er bare litt rolig heismusikk med rapping over. Det er alltid gøy med de sangene alle kan. 7 til 5 spilles til slutt og de fleste er med å rope teksten. Jeg roper litt jeg også.
Sangen er over, og Hester V75 takker for seg. Folk begynner med en gang å bevege seg mot utgangen. Det var en grei konsert, men jeg må ærlig innrømme at jeg hadde forventet noe bedre. Kanskje all hypen rundt dem ga meg litt for høye forventninger. Jeg er egentlig glad for at konserten bare varte 30 minutter. Noe mer hadde blitt for mye. Det går rykter om at $ushi x Kobe skal spille en uannonsert på Legal nå, så kanskje det kan redde kvelden. Jeg må uansett ta meg en pils til.