Robert Andre Pei Johnsen (25), bedre kjent som Andreyun – Har vært en del av Norges hiphop-scene siden 2014, da han ble kåret til P3’s «Ukas Urørt». Med over 3 millioner streams har Andreyun gjort flere merkverdige samarbeid og sluppet bangers som «Oslo Bitches», «In and Out» og “Call Me Sachi”. Nå er artisten ute med EP-en «Alone In Chengdu».

– «Alone In Chengdu» er mitt første ordentlig prosjekt på mange år. Det er en slags milepæl for meg at arbeidet jeg gjør blir til et større verk. Temaet i dette prosjektet er rett og slett ensomhet. Jeg dro til Chengdu i september 2019, uten noe særlig planer annet enn å lage musikk og bygge nettverk. Det endte opp med å være en veldig produktiv periode for meg, men også veldig ensomt. Det er noe med den byen som er litt mystisk. Tekstene til «Alone In Chengdu» og «Damn» ble skrevet under tidligere besøk til byen. Jeg lagde denne EP’en med mål om å slippe til høsten – da jeg føler at det er en ganske ensom tid for mange som vil kunne relatere til tekstene og atmosfæren i låtene. Det har vært en måte for meg å «ventilere», og tekstene kan virke ganske mørke og dystre.»

Her brekker Andreyun ned EP-en låt for låt.

«Damn» – Produsert av Nico

– Denne låten er produsert av min gode venn som jeg ble kjent med mens jeg vokste opp i Kina. Han bor nå i Argentina. Denne er veldig personlig, og er skrevet i en ganske mørk periode av livet mitt hvor jeg følte meg litt lost.

«Stranger» – Produsert av Flying Jacuzzi, med backing vokal av Mano Emanuel

– Denne har har en skikkelig Blade Runner vibe – som for de som ikke vet er en sound av langt inn i fremtiden eller som at du er en av de siste menneskene på jorden. Teksten er nesten skrytende, men mørk og temaet er at man føler seg som en helt annen. Dette er noe jeg har erfart selv, så det føltes naturlig å skrive om.

«Alone In Chengdu» – Produsert av Nico

– Tittelen i EP’en, og det er et kort memo som jeg tok opp under et av de første besøkene til Chengdu i 2017. Under opptaket står jeg under og stirrer opp på noen skyskrapere mens jeg spør meg selv hva jeg gjør i denne byen.

«Show Me» – Produsert av Flying Jacuzzi, Benjamin Fahre, Clairmont

– Skrevet rett etter «Stranger», denne er skrevet fra perspektivet til noen som har feilet mye fortsetter å ta destruktive valg i livet. Jeg tror mange vil like denne.

«Would You» – Produsert av Lokoy

– Denne skrev jeg på en dag, sammen med Lokoy. Jeg ville skrive noe som viste progresjonen min som person og at jeg har kommet langt fra der jeg var. Et spørsmål som veier på mine skuldre er om folk ser ned på meg på grunn av min livsstil. Å åpne seg opp gjør det lett å bli dømt av andre mennesker, så dette er for meg et sårbart spørsmål jeg stiller meg selv.