Årets utgave av showcasefestivalen Trondheim Calling er rett rundt hjørnet og programmet i år er mildt sagt imponerende. I løpet av tre dager skal i underkant av 90 norske artister spille til sammen over 150 konserter fordelt på 15 scener og vi i rubato. vet selv hvor vanskelig det kan være å velge hvem man skal se på festival. Derfor tenkte undertegnede det var hyggelig å gi noen tips om hvor du bør være og når du bør være der denne festivalhelga!

Tekst: Anna Sørensen

brenn.

I 2016 dannet vokalist Edvard Smith og trommis Rémy Malchèr bandet brenn. for å berike musikknorge med leken garasjerock. Debutlåta “Lillestrøm” fra i fjor ble anbefalt av P3 Urørt og fikk flere gode omtalelser. Siden har bandet sluppet singlene “P I C A S S O” og “Custom Girl”, og for tiden er de på turné med selveste Honningbarna. En god start på karrieren med andre ord.

Ifølge gutta i brenn. handler musikken deres om å ha det gøy og bare la ting gå. Og det er akkurat det man får lyst til å gjøre når man hører den indie-inspirerte garasjerocken deres. Det eksperimentelle og fengende lydbildet reflekteres på scenen der Smith og Malchér legger vekt på spontanitet og publikumskontakt.

brenn. er en av 22 unge, lovende demoartister som er valgt ut til å spille på Trondheim Calling i år og vi spår fargerike opptredener pakket med punch, attitude og støyende gitarriff.

Tid og sted:
– Fredag, 2.februar på Good Omens kl. 22.00
– Lørdag, 3.februar på Fru Lundgreen kl. 21.00

Ponette

Oslo-bandet Ponette har tidligere uttalt at de har planer om å erobre verden med deres techno-inspirerte, rockete pop, og det ser jammen ut til å gå etter planen.

Debut-EP’en “I’m Alone fra 2016 fikk skryt av den ikoniske elektronikaduoen Röyksopp duoen og låta “Hunt Them Down” ble Ukas Urørt hos P3. EP’en ble fulgt opp med singelen “Freak” i fjor og låta ble brukt i flere NRK-serier, inkludert “Jævla homo”.

Ikke nok med det, Ponette vant også Forbildeprisen 2017 på by:Larm og imponerte flere anmeldere under festivalen. Bandet spilte også på Norwegian Wood og Øyanatt i fjor, og holdt nylig release-konsert for den ferske singelen “Gun”, en powerlåt om angst, usikkerhet og kaos.

Det er med andre ord mange grunner til å glede seg til Ponette inntar Trondheim Calling 2018!

Tid og sted:
– Torsdag, 1.februar på Moskus kl. 23.15
– Fredag, 2.februar på Knaus – Studentersamfundet kl. 23.00

Conz

Det var kun tilfeldigheter som gjorde at Conz oppdaget musikken og i samme slengen sin store lidenskap. Han har kanskje ikke hatt hastverk med utgivelsene sine siden han dukket opp som artist i 2015, men det forberedte han oss på med debutlåta “Don’t Stress Me” som kom i 2016.

Med fire offisielle singler ute har han rukket å gjøre seg bemerket på den norske hiphop-scenen med sitt internasjonale og velproduserte sound. Senest i form av den ferske, Safario- og Jinnavibe-produserte singelen “I C VULTURES”.

Lydbildet er ikke det eneste Conz har høstet lovord for. Etter energiske opptredener på fjorårets by:Larm-festival og Red Bull Sound Select, ble den unge, uavhengige rapperen raskt stemplet som en av rap-Norges mest lovende live-artister. Sommeren bød ikke overraskende på en rekke spillejobber, inkludert Slottsfjellfestivalen.

Denne uken er det Trondheim sin tur til å få oppleve Conz sitt fyrverkeri av et liveshow og vi har all grunn til å tro at den håpefulle rapperen vil innfri til forventningene!

Tid og sted:
– Lørdag, februar på Klubben – Studentersamfundet kl. 21.00

Tilla

2017 var et spennende år for 20 år gamle Tilla som har publisert egenproduserte låter på SoundCloud i to år. RnB-artisten spilte egenkomponert materiale for første gang i Kulturkirken Jakob i begynnelsen av året, og veien derfra ble kort til både Slottsfjellfestivalen og UKA.

Tilla lager det hun kaller en “blanding av varm lo-fi jazz med et tydelig preg av soul og funk”, og høsten 2016 ble låtene hennes “Falling” og “Material King” anbefalt av P3 Urørt-redaksjonen.

I fjor kom hun ut med to nye låter, men det ryktes at den første offisielle releasen kommer i form av en EP før sommeren. Vi håper i alle fall på både eldre og nytt materiale under hennes konserter på Trondheim Calling!

Tid og sted:
– Fredag, 2.februar på Moskus kl. 22.00
– Lørdag, 3.februar på Klubben – Studentersamfundet kl. 22.30

Idk Ariel

Sandefjordingen Petter Ariel Skog har vært involvert i mang et musikalsk prosjekt, men satser for tiden på soloprosjektet Idk Ariel. Under det kreative artistnavnet lager Skog RnB-inspirerte poplåter med sammensatte beats og skjøre vokaler.

I 2016 kom de første smakebitene fra prosjektet i form av “Hopes Up” og “On a Leash”, og i 2017 live-debuterte Idk Ariel på intet mindre enn Øyanatt. Nå er han aktuell med låta “Shining”, som dro inn hele fem hjerter og rosende ord fra Bergens Tidende.

Idk Ariel er forøvrig en forlengelse av det tidligere prosjektet TRAMS, og låta “It’s Easier” ble både utnevnt til Ukas Urørt og brukt i NRK-dramaserien Unge Lovende. Et godt utgangspunkt for en artist vi tror det blir veldig spennende å følge med på fremover og absolutt noe å få med seg på årets Trondheim Calling!

Tid og sted:
– Lørdag, 3. februar på Moskus kl. 19.30